Resato Hydrogen Technology ondersteunt studententeam HyDriven op weg naar succes met waterstof raceauto

Nieuws | 9 september 2024

Mooi nieuws van ICD lid Resato Hydrogen Technology; Met trots berichten ze over het delen van hun kennis en technologie met het inspirerende studententeam HyDriven. Dit team bestaat uit 30 gemotiveerde studenten van de University of Twente en Hogeschool Saxion. Samen werken ze aan een raceauto die op waterstof rijdt.

Resato

Vorige maand sloot Resato Hydrogen Technology zich aan bij HyDriven op hun locatie in Assen om de volgende stap in hun project te zetten.

Zoals HyDriven zelf aangaf: “We hebben laatst onze partner Resato Hydrogen Technology bezocht. We hebben op waterstof gereden en testen uitgevoerd met hogere vermogens dan we tot nu toe hebben gedaan! Eerder dit jaar hielp Resato ons bij het monteren van de tank. Tijdens deze testdag hebben ze ons ondersteund op hun testlocatie. Dit was de perfecte voorbereiding voor Formula Student Frankrijk!”.

De experts van Resato, Chief Technologist Theo Post, Chief IT/OT Roelof Jan Boer en Hydrogen Field Service Engineer Sander Schonewille, zijn nauw betrokken bij het optimaliseren van het voertuig. Met hun gedeelde passie voor innovatie en duurzaamheid, helpen ze het team om hun ambitieuze doelen te bereiken.

Resato Logo Hydriven

Deze samenwerking stelt Resato Hydrogen Technology niet alleen in staat bij te dragen aan de toekomst van duurzame mobiliteit. Ook draagt het bij om te investeren in de volgende generatie ingenieurs en pioniers. 

Vorige week waren ze in Frankrijk, waar ze met succes de technische inspecties hebben gehaald. Hierdoor mochten ze starten tijdens de Formula Student France race als eerste waterstofraceauto ooit!

Image (2)