Batenburg Beenen draagt bij aan renovatie automatisch monster-analyse systeem van Vitens

In de media | 22 oktober 2024

Als lid van het ICD heeft Batenburg Beenen een belangrijke rol gespeeld in de renovatie van het microbiologisch laboratorium van drinkwaterbedrijf Vitens. Dit laboratorium is cruciaal voor het controleren van de waterkwaliteit en veiligheid van drinkwater in Nederland. De renovatie was gericht op modernisering, waarbij zowel duurzaamheid als de efficiëntie van het laboratorium werden verbeterd.

Vitens test dagelijks duizenden watermonsters, en deze renovatie stelde hoge eisen aan hygiëne, veiligheid en technische faciliteiten. Een uitgelezen project voor Batenburg Beenen, aangezien het bedrijf gespecialiseerd is in industriële automatisering. Het bedrijf was hierbij verantwoordelijk voor de technische integratie van nieuwe systemen. Dit omvatte onder meer de installatie van geavanceerde besturings- en monitoringstechnologie. Dankzij deze renovatie kan Vitens nu nog efficiënter en nauwkeuriger werken. De bijdrage van Batenburg Beenen zorgde ervoor dat het vernieuwde laboratorium niet alleen voldoet aan de huidige eisen, maar ook toekomstbestendig is.

Batenburg Beenen draagt bij aan renovatie Vitens
Robotcel voor monstername

De samenwerking tussen Vitens en Batenburg Beenen benadrukt de kracht van innovatieve technologieën in complexe renovatieprojecten. Door gebruik te maken van de kennis en ervaring van Batenburg Beenen op het gebied van industriële automatisering, is het laboratorium uitgerust met de nieuwste technische oplossingen. Hierbij moet je denken aan energiezuinige systemen en verbeterde werkprocessen voor laboratoriumpersoneel.

Deze renovatie is een voorbeeld van hoe leden van het Innovatie Cluster Drachten duurzame en innovatieve oplossingen bieden in verschillende sectoren. Voor Batenburg Beenen betekent dit project niet alleen een succesvolle samenwerking, maar ook een bijdrage aan een essentieel onderdeel van de Nederlandse infrastructuur: schoon en veilig drinkwater.

Met deze bijdrage aan de modernisering van het Vitens-laboratorium versterkt Batenburg Beenen zijn rol als innovatieve en betrouwbare partner in de industriële automatisering.

Meer informatie over deze samenwerking vind je op de website van Link Magazine.